Un rezident din Île des Soeurs arunca o lumina cu privire la natura cosmosului

Un rezident din Île des Soeurs arunca o lumina cu privire la natura cosmosului

Lumina de la Big Bang, care ajunge pe Pamant dezvăluie elementele constitutive ale universului

De Robert Frank
www.thesuburban.com

Duncan Hanson, un rezident din Île-des-Soeurs, Montreal a fost membru al unei echipe internaționale care a facut furori la 21 martie, când acesta a lansat o nouă hartă a universului. Astrofizician a fost parte din grupul care a aratat universul sa născut unele 80 milioane ani mai devreme si creste mai incet decat oamenii de stiinta se credea anterior.

Cercetator post-doctoral la Universitatea McGill utilizat datele colectate de satelit spațial Planck. Imens detector de microunde orbital măsoară lumina care a fost emisă în timpul primordial Big Bang. Teoreticienii postulat că acesta este momentul în care universul a explodat de la dimensiunea subatomice pentru a atinge proporții cosmice într-o fracțiune de secundă.

“Lumina este îndoit de către organisme masive, cum ar fi stelele, în același mod în care gravitația ne face să cadă la pământ”, a spus Hanson. El a folosit aceste cunoștințe pentru a măsura cât de gravitatea deviat ușor de la Big Bang, în 13 820 000 000 ani a luat pentru a face călătoria pe Pământ.

“Acest lucru arată cât de materie întunecată, energie întunecată și baryon sa întâlnit pe drum”, a spus el. “Planck a confirmat o mare parte din ceea ce știm despre cosmos și, de asemenea, arunca o lumina asupra unor anomalii ciudate, care vor necesita teoreticieni să-și regândească modelul lor a universului. “

“Diferenta nu este mare,” Hanson asigurat. “Ar trebui să fie o imagine convingătoare pentru a înlocui actualele teorii.”

El a comparat tehnica a folosit imaginea vom vedea reflectat într-o fântână.

“Valuri la suprafața apei denatura piesele pe care le vedeți în fundal. Dacă știți deja ce țiglă pare că vă permite să deducă o mulțime de lucruri despre ceea ce l-au deformat. “

Pentru ca oamenii de stiinta nu pot observa în mod direct materia întunecată și energia întunecată se datorează efectului de lentila care pot spune cum este. Potrivit lui Hanson, în timpul călătoriei sale de secole în întreaga universul cunoscut, lumina pe care o vedem astăzi a fost deviată un grad șaizeci.

“Vorbim despre o zecime din lățimea luna,” a observat el.

Aceste date, cu toate acestea, ia permis să se bucure subvenționate de către Agenția Spațială canadian pentru a calcula masa de fotoni efectuate în timpul programului lor de călătorie.

Prin urmare, el a ajuns la concluzia că universul observabil conține doar peste barioni (4,9%) și materia întunecată (26,8%) decât se aștepta — și mai mic de energie întunecată (68,3%).

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-45892555-1’, ‘robertfrankmedia.blogspot.com’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial