Laval välkomnar Kanadas Atlantic pivot

Europa handel pakt kan katapult Kanada att överträffa Sverige

Av Robert Frank
www.thesuburban.com

Lavals redan blomstrande exportörer packa sina väskor. De står för att skörda enorma vinster, tack vare federala regeringens nya frihandel initiativ med Europeiska unionen, berättade Laval Technopole direktör för internationella frågor Suburban i en intervju.

“Internationell handel redan stöder en fjärdedel av Lavals $ 13500000000 ekonomi och en i fyra jobb,” entusiasmerande Véronique Proulx.” Det här är redan en betydande siffra, en som frihandelsavtalet kommer bara att öka.”

“Vi pratar om att få bättre tillgång till en 500-miljoner-konsumentmarknaden,” hon observerade.” Tullar på 98 procent av produkterna kommer att minska, och harmonisera reglerna kommer att hjälpa kanadensiska investerare att ställa upp butiken och skapa affärer i Europa och vi har redan en hel del av dessa i Laval.”

“I början av 2013, var 32 procent av Lavals 450 exportörer redan säljer i Europa,” Proux fortsatte. “När vi frågade dem om de 450 ville vidga sina marknader, sade 30 procent av dem Europa.”

De flesta kanadensare inser inte att deras ekonomi är betydligt mer beroende av handel än länder som Japan, Tyskland och USA. EU handel pakt kan katapult Kanada mot topplaceringen bland världens export ekonomier.

Utåtriktad Sverige, Proulx sagt, tjänar 48,5 procent av sina inkomster från export. Den skandinaviska nationens handel stack gjorde det Europas ekonomiska stjärna, dra analytiker från länder runt om i världen som vill efterlikna dess framgång.

“Den Quebec regeringen syftar till att öka Quebec beroende av export till 55 procent av provinsens ekonomi,” tillade hon. “Det kommer att ta cirka två år att genomföra frihandelsavtal, så det finns fortfarande tid för företag som ännu inte har ett distributionsnät i stället i Europa att dra nytta av den nya pakten.”

Proulx förväntar frihandelsavtalet kommer att skapa goda möjligheter för Lavals biotech stad, som lockade 1 miljard dollar i investeringar till Laval under 2012 ensam.

“Programvara och service företag är oftast de första att exportera”, förklarade hon.” Det är enklare än tillverkade varor. Lavals medicintekniska företag, vilket överbrygga biovetenskap och informationsteknik, är också säker på att dra nytta av EU-pakten.”

“Företag i nischmarknader kommer att gynnas ännu mer,” hon förutspådde citera exemplet Citagenix, som utvecklade ben regenerering teknik.” De har återförsäljare över hela Europa och öppnat ett dotterbolag där för några år sedan.”

Stadens tillverkarna står också att vinna.

“Laval redan har ett brohuvud i tillverkade varor,” Proulx sagt. “SHAN baddräkter redan säljs på olika marknader i Europa, liksom en hel del andra Laval konsumtionsvaror.”

En högt uppsatt Federal Trade tjänsteman sade, Oct 18 att generiska läkemedel exporten kommer att undantas från den fria handeln affären.

“En betydande del av [EU: s läkemedels] verksamhet består av export,” sade tjänstemannen, som talade på villkor av anonymitet.” Vi har också kommit överens om ytterligare skydd för patent termer. Upp till två år kommer att tillåtas, i motsats till Europeiska unionen och Förenta staterna, som ger upp till fem år.”

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-45892555-1’, ‘robertfrankmedia.blogspot.com’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial