Newscoverage.org

Η ανεξέλεγκτη μη γαλλόφωνο φτώχεια χρειάζεται επείγουσα προσοχή

Από Robert Frank
Η αρχική αγγλική έκδοση αυτής της Google-μεταφρασμένο κείμενο είναι διαθέσιμο κάνοντας κλικ στο παρακάτω υπερ-σύνδεση :
www.thesuburban.com

Laval θα μπορούσε να μάθει από το Παρίσι. Όπως και η πρωτεύουσα της Γαλλίας, η πόλη έχει δύο όψεις : Προσφέρει tony γειτονιές για αριβίστας γαλλόφωνοι και έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του Κεμπέκ για τους μετανάστες, τους οποίους απορρίπτει και η αγορά εργασίας, την παγίδευση τους σε σύνθλιψη της φτώχειας.

Πέρυσι, το Suburban ανέφερε στοιχεία από την απογραφή του 2011, η οποία έδειξε ότι η φτώχεια Laval είναι γκετοποιημένες όπου ζει η μεγαλύτερη συγκέντρωση των νεοεισερχομένων στην χώρα.

Μερικές φορές, όμως, την ευημερία και θέλουν ζωντανή πλάι πλάι, όπως και σε Abord à Plouffe, όπου το λαμπερό πύργοι condo του Île Paton αντίθεση με εκ διαμέτρου διαμονές χαμηλού εισοδήματος της περιφέρειας.

Τι είναι είδηση ​​είναι συγκλονιστική η διαφορά μεταξύ γαλλόφωνο πληθυσμό Laval και μη γαλλόφωνοι που περιγράφονται στα δεδομένα της φτώχειας που περιέχονται στο σχέδιο πενταετούς αναπτυξιακού ότι η πόλη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα (βλ. συνοδευτική έκθεση).

“Σχεδόν ένας στους δύο αποδεκτών κοινωνικής πρόνοιας σε Laval είναι ένας μετανάστης,” το σχέδιο ανέφερε, ” ή 43,3 τοις εκατό, σε αντίθεση με 28 τοις εκατό για το σύνολο της επαρχίας του Κεμπέκ.”

“Αυτές οι κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις προσθέσετε στην πρόκληση της συμβίωσης, καθώς και των παρεπόμενων επιπτώσεών της, και συγκεκριμένα : την κοινωνική συνοχή, την αρμονική διαπολιτισμικές σχέσεις, την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στους μετανάστες δυνατότητες και την προετοιμασία Laval κοινωνία των εργαζομένων για να υποδεχθεί και να ενσωματώσει αυτό το νέο πληθυσμό,” στη σελίδα 39 του σχέδιο συνεχίστηκε.

Σε μία μόνο παράγραφο, η πόλη ανέδειξε ένα μακροχρόνιο ελάττωμα στην προσέγγιση του Κεμπέκ για την μετανάστευση.

Laval τόνισε πως η επαρχία δίνει υπέρμετρη πίεση στους μετανάστες να αφομοιωθούν γλωσσικά και πολιτισμικά, ενώ συστηματικά παραλείποντας να τις εντάξουν στο εργατικό δυναμικό.

Το πρόβλημα δεν είναι το μοναδικό στο Κεμπέκ. Αυτό τονίστηκε στα οικιστικά διαχωρίζονται προάστια του Παρισιού το 2005. Η ανεργία ήταν διαδεδομένη σε αυτές τις γκετοποιημένες περιοχές, γνωστό στους Παριζιάνους ως προάστια, όπου η δυσαρέσκεια των μεταναστών ξέσπασαν σε εκτεταμένη βία.

Μεταναστών στρογγυλής τραπέζης Laval έχει ήδη αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχει ενωθεί με Κεμπέκ να λάβει μέτρα για την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών (βλ. συνοδευτική έκθεση).

Αν και αυτό είναι ευπρόσδεκτη, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης θα ήταν καλύτερο να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Η επαρχιακές και δημοτικές δημόσιες υπηρεσίες απλά δεν αντανακλούν μια εγκάρσια τομή της πόλης και του πληθυσμού της επαρχίας. Έχουν γίνει δυσανάλογα καταφύγια για τα παλιά – απόθεμα Quebecers. Η ομοσπονδιακή δημόσια υπηρεσία στο Κεμπέκ θα κάνει επίσης καλά για να μετρήσει την κλίση της προς τα δημογραφικά στοιχεία της.

Ανοίγοντας τις πόρτες των δημοσίων υπαλλήλων να απασχολούν μη γαλλόφωνοι θα ήταν μια πολύ καλή αρχή. Ένα πρόγραμμα καταφατική δράση για την αντιμετώπιση δεκαετίες αποκλεισμού θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Αμειβόμενη απασχόληση είναι το καλύτερο μέσο για την ενσωμάτωση του πληθυσμού. Δεν υπάρχει νόημα να προτρέπουν μη γαλλόφωνοι να μιλούν άψογα γαλλικά, αν δεν μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην εδώ.

Μια δεκαετία μετά το Παρίσι, ανισότητα εισοδήματος και την ανεργία κινδύνους καθιστώντας Laval παρόμοια πυριτιδαποθήκη. Ήταν κυβέρνηση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό, δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-45892555-1’, ‘robertfrankmedia.blogspot.com’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Exit mobile version